Afbeeldingen downloaden.

Excel

Afbeeldingen waarvan je het externe url hebt, kun je makkelijk downloaden via downloadthemall addon van mozilla firefox. Volgens advies behoor je het excelbestand in html op te slaan en daarna de afbeeldingen met de addon te downloaden. Bij mij werkte dit niet. Aangezien ik toch met JSON werk, heb ik me hier niet meer in verdiept.

JSON

Wat bij mij wel lukt is een json bestand te open in firefox en dan de afbeeldingen via de addon te downloaden. Dit werkt supersnel. Aangezien mijn import bestand al json is, kwam het bij mij goed van pas.

Ik kan nu afbeeldingen, images, foto's behorend bij een webwinkel, direct invoeren in het database. Dit scheelt echt heel veel werk. 

Welke software voor je Webwinkel?

Ik heb verschillende open source webwinkels geprobeerd. MagentoJoomla met Viruemart , OScommerceOpencartPrestashop.

Er is genoeg geschreven over de voor- en nadelen hiervan, zie bovenstaande links.

Tot nu toe heeft mijn voorkeur Prestashop. Lichtgewicht, maar wel compleet. Makkelijk in gebruik en genoeg ondersteuning. Virtuemart vind ik ook prettig, maar moest veel problemen oplossen. Maar dit heeft meer met de gedownloade modules te maken icm de templates. Hierin zit dus een belangrijke voordeel, maar tevens ook een nadeel. Het flexibiliteit van de vele aangeboden modules en componenten, die wel of niet gratis worden aangeboden. Dus enig technische kennis is hierbij wel nodig. Verder is het inladen van data ontzettend omslachtig. Veel tabellen, naar mijn idee niet logisch gekoppeld(persoonlijk ervaring).